Πειραιάς: Χειροπέδες σε άνδρα που ασέλγησε σε 7χρονη και κυκλοφορούσε ελεύθερος δυο χρόνια

Πειραιάς: Χειροπέδες σε άνδρα που ασέλγησε σε 7χρονη και κυκλοφορούσε ελεύθερος δυο χρόνια

Συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα επτάχρονο κορίτσι στον Πειραιά το 2018 και κυκλοφορούσε ελεύθερος για δυο χρόνια.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Ασφάλειας ο Αναστάσιος Πρωτονοταριος τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ στις 21 Σεπτεμβρίου καθώς εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινή κράτησης μετά την καταγγελία μιας μητέρας η οποία ανέφερε πως ασέλγησε στην επτάχρονη κόρη της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα της ανήλικης στους αστυνομικούς ο Αναστάσιος Πρωτονοτάριος ασέλγησε στην κόρη της στις 9 Αυγούστου του 2018 κατά τη διάρκεια φιλικής επίσκεψης στο σπίτι τους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε φιλική σχέση με τον πατέρα της άτυχης ανήλικης, ο οποίος δεν περίμενε πως θα συμβούν αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017, η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της ΕΛΑΣ είχε σχηματίσει αντίστοιχη δικογραφία καθώς είχε κατηγορηθεί πως ασέλγησε σε ακόμη ένα παιδί. Εκείνη τη φορά επρόκειτο για ένα άλλο κορίτσι ηλικίας 11 ετών, ενώ σύμφωνα με νομικές πηγές το θύμα τότε ήταν η ανιψιά του κατηγορουμένου.

«Οι δράστες αυτών των αδικημάτων δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ούτε να προσδιοριστούν με ιδιότητα, πολλές φορές είναι πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, π.χ. στενά συγγενικά πρόσωπα (μπαμπάς, παππούς, θείος κλπ), άλλες φορές άνθρωποι που τους έχει εμπιστευτεί ο γονιός ή το ίδιο το κράτος τη φροντίδα των ανηλίκων και έχουν σπουδάσει την προστασία τους (δάσκαλοι, προπονητές, φύλακες) ή και άνθρωποι που ψάχνουν μανιωδώς με κάθε τρόπο και πολλές φορές με τη κατά-χρήση των social media, ανηλίκους να εξωτερικεύσουν τις άρρωστες σκέψεις τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αδίκημα το μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο δεν αποτρέπει τους δράστες που συχνά ανήκουν στην φερόμενη ως «καλή κοινωνία», βλέπουμε, λοιπόν κατηγορούμενους ανθρώπους από κάθε επάγγελμα και με κάθε ιδιότητα», ανέφερε ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος που έχει χειριστεί αρκετές αντίστοιχες υποθέσεις κατά το παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς οι δράστες αυτών των εγκλημάτων συχνά «προστατεύονται» εμμέσως από το ίδιο το θύμα, καθώς εμπεριέχει συχνά εμπόδια η αποκάλυψη τέτοιων αδικημάτων από τους ανήλικους, ενώ είναι ακόμα δυσκολότερη η καταγγελία τους στις αρχές και η στήριξη αυτών ενώπιον των ακροαματικών διαδικασιών. Όλα αυτά βαραίνουν ακόμα παραπάνω, όταν η ανηλικότητα αναφέρεται σε ηλικίες κάτω των 12 ετών ή όταν αναφερόμαστε σε ανήλικους που δεν λαμβάνουν της κατάλληλης φροντίδας από τις οικογένειες τους ή οι γονείς – κηδεμόνες αν και θέλουν δεν μπορούν να αξιολογήσουν ορθά τις αντιδράσεις των ανηλίκων και να τους υποστηρίξουν», συνέχισε ο δικηγορος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.