ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τις αναστολές μετά την εισαγγελική πρόταση για την μη εκτέλεση των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τις αναστολές μετά την εισαγγελική πρόταση για την μη εκτέλεση των ποινών

Πλησιάζει η ώρα της τελικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ποιοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής για την «εγκληματική οργάνωση» θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στις 10 το πρωί συνεχίζονται ο δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των πρώην βουλευτών με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των τοποθετήσεων περί αναστολής. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει σε ποιους θα δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το δεύτερο βαθμό, ενδεχομένως με επιβολή περιοριστικών όρων για κάποιους, και για ποιους θα διατάξει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο κελί. Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίζεται στον απόηχο της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου. Παρά τις πολυετείς καθείρξεις που επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες για τις αιματηρές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μην οδηγηθεί κανείς στη φυλακή πλην του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Είναι η ίδια εισαγγελέας που στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της αθώωσης όλων από την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» και είχε χαρακτηρίσει «μεμονωμένα περιστατικά» τη δολοφονία Φύσσα και τις άλλες βίαιες επιθέσεις των Χρυσαυγιτών.

Η πρόταση της εισαγγελέως, παρότι δεν δεσμεύει το δικαστήριο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, οι οποίοι σε δηλώσεις τους εκτός της δικαστικής αίθουσας έκαναν λόγο για «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Η κριτική που άσκησαν έγινε αφορμή να προκληθεί ένταση μέσα στο δικαστήριο από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε «πειθαρχικά παραπτώματα» των συναδέλφων τους και «προσβλητικά σχόλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί με την σειρά τους είπαν «φέρτε και του Λαγού τη δήλωση», εννοώντας την επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγες ημέρες ο καταδικασθείς Ευρωβουλευτής στους δικαστές καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης για το δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι εκτελεί εντολές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.