ΕΛΑΣ: 260 παραβιάσεις για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.106 για μη χρήση μάσκα

ΕΛΑΣ: 260 παραβιάσεις για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.106 για μη χρήση μάσκα

Σε μία σύλληψη και σε 20 επιβεβαιωμένες παραβάσεις καταστημάτων προχώρησε η ελληνική αστυνομία, ενώ επέβαλε πρόστιμο σε 260 ανθρώπους για παραβίαση του ωραρίου και σε 1.106 για μη χρήση μάσκα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε 49.206 ελέγχους που διενεργήθηκαν, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

– Διακόσιες εξήντα για μετακίνηση από τις 00:30 έως τις 05:00, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, 179 στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη, 24 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στη Θεσσαλία, 8 στην Ήπειρο, 3 στην Κρήτη και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

– Δεκαέξι παραβάσεις και μία σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 5 καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

– Τέσσερις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00 με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

– Μία για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

– Τέλος, 1.106 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, 539 στην Αττική, 205 στη Θεσσαλονίκη, 77 στην Κεντρική Μακεδονία, 61 στη Θεσσαλία, 51 στη Στερεά Ελλάδα, 37 στο Βόρειο Αιγαίο, 26 στη Δυτική Ελλάδα, 25 στην Κρήτη, 24 στην Ήπειρο, 15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 14 στο Νότιο Αιγαίο, 13 στην Πελοπόννησο, 10 στα Ιόνια Νησιά και 9 στη Δυτική Μακεδονία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.