Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε αίτημα έφεσης ο Χ.Παππάς – Δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί σύντομα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε αίτημα έφεσης ο Χ.Παππάς – Δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί σύντομα

Ο Χρήστος Παππάς μπορεί να παραμένει εξαφανισμένος και να τον αναζητά όλη η ελληνική αστυνομία, όμως ο ίδιος κατέθεσε αίτημα για έφεση, ενώ μέσω του δικηγόρου του τόνισε ότι δεν θα εμφανιστεί σύντομα.

Ο Παππάς, δια του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, κατέθεσε αίτημα για έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών ως εκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωση.

«Ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το Εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ που είναι ο εντολέας μου…» δήλωσε ο κ. Σταυριανάκης και, ερωτηθείς για τον εάν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα, απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων…».

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κατέθεσαν αίτημα για έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Κοινή θέση της πολιτικής αγωγής είναι ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τις εν λόγω υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Ειδικότερα, στην υπόθεση Φύσσα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζητούν μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας του μουσικού, οι οποίοι με την απόφαση καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αιγύπτιου Αμπουσίντ Εμπάρακ, τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί του, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, επισημάνουν στο αίτημά τους ότι οι επιβληθείσες ποινές «υπολείπονται κατά των ορίων που προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση του άρθρου 79Π.Κ. για επιβολή δίκαιων και ανάλογων ποινών… Ήδη το δικαστήριο με την τελευταία του απόφαση, η οποία απέρριψε τα αιτήματα ανασταλτικής δύναμης της έφεσης τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων, (των Αγριογιάννη, Ευγενικού και Πανταζή, αναγνώρισε έμπρακτα ότι οι ποινές τις οποίες επέβαλε είναι χαμηλές και γι’ αυτό το λόγο, εξισορροπεί το χαμηλό ύψος των ποινών με την άρνηση χορήγησης ανασταλτικής δυνάμεις, η οποία επίσης αναδεικνύει την βεβαιότητα του δικαστηρίου και την έλλειψη κάθε αμφιβολίας για την ενοχή των κατηγορουμένων και για την τύχη της έφεσης που θα ασκήσουν…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η πολιτική αγωγή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δήλωσε πως, με την αίτησή της, ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συνήγορος των συνδικαλιστών, Χάρης Στρατής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από την διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή, θα επέλθει παραγραφή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.