Εντατικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Εντατικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), πραγματοποιεί, εκτεταμένους ελέγχους σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, στην προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, άνδρες του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση «σκούπα» μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στην κεντρική αγορά της πόλης και στην Πλατεία Αριστοτέλους, κατάσχεσαν 4.504 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συνέλαβαν τρία άτομα που τα διέθεταν λαθραία. Ακολούθησε έλεγχος σε δύο καταστήματα στα οποία φυλάσσονταν τα λαθραία, οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Αττικής και της Ασφάλειας Αττικής στον Ασπρόπυργο, αποκαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν 4.961 χαρτοκιβώτια απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη μεγάλης αποθηκευτικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, με πλαστά παραστατικά, ήταν έτοιμο να προωθηθεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ, αποκαλύφθηκε ότι λαθραίο φορτίο 320.000 πακέτων τσιγάρων είχε δηλωθεί ως “ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη”.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.072.000 ευρώ.

Τέλος, σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδας και της ΕΛΑΣ, την 28/03/2013, εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση 5 τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών. Από το είδος των κατασχεθέντων υποδηλώνονται κλοπές σε νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.