Σεισμός στην Σάμο: Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού οκτώ τραυματίες (upd)

Σεισμός στην Σάμο: Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού οκτώ τραυματίες (upd)

Σε οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες στη Σάμο έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Οκτώ είναι οι τραυματίες στο νησί της Σάμου μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νωρίτερα, για έναν τραυματία από κατάρρευση τοίχου στο Καρλόβασι μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο έκανε λόγο ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου στο SamosVoice.gr.

Με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) και μεταβαίνει στη Σάμο 6μελης ομάδα Ιατρών και Διασωστών με ATR της ΓΓΠΠ

Τo Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη σχεδίων καθώς και για την εφαρμογή τους σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών και μαζικών απωλειών υγείας λόγω φυσικών η μη μαζικών καταστροφών. Τα σχέδια που συντάσσει το ΕΤΙΚ εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του κράτους για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και συγκεκριμένα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη Ξενοκράτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τμήμα αυτό συμμετέχουν γιατροί και πληρώματα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση μαζικών απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών. Στα πλαίσια του σχεδίου Ξενοκράτης καλείται η υπηρεσία μας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην υγειά των πολιτών από διαφόρων αντίξοες καταστάσεις με αίτιο φυσικές η τεχνολογικές καταστροφές, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.