ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πάτρα: «Μαϊμού» τεχνικοί υπολογιστών «ξάφρισαν» επιχειρηματία – Του άρπαξαν 14.700 ευρώ

Πάτρα: «Μαϊμού» τεχνικοί υπολογιστών «ξάφρισαν» επιχειρηματία – Του άρπαξαν 14.700 ευρώ

Ένας Πατρινός επιχειρηματίας δεν υποψιάστηκε ότι μπορεί να ήταν απατεώνες οι άγνωστοι που επικοινώνησαν μέσω email μαζί του παριστάνοντας τους τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού και υπολογιστών κι έτσι άκουσε προσεκτικά τις οδηγίες που του έδωσαν και τους άφησε να μπουν στον υπολογιστή του, δήθεν για να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Όσο εκείνος εγκαθιστούσε τις εφαρμογές, οι δράστες… υπέκλεπταν τους κωδικούς e-banking του που είχε καταχωρημένους. Πολύ σύντομα, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε εμβρόντητος ότι είχαν «σηκώσει» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του το ποσό των 14.700 ευρώ και το είχαν μεταφέρει σε άλλους, προφανώς στο εξωτερικό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θύμα κατήγγειλε την υπόθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστων, αλλά οι πιθανότητες να ξαναπάρει πίσω το χρηματικό ποσό που του έκλεψαν είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.