Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στους δύο ενοικιαστές φοιτητικού διαμερίσματος επειδή κάλεσαν… φίλους τους (upd) (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στους δύο ενοικιαστές φοιτητικού διαμερίσματος επειδή κάλεσαν… φίλους τους (upd) (βίντεο)

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών στους δύο φοιτητές που κάλεσαν στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Η ποινή των δύο φοιτητών ανεστάλη επί 3ετία, ενώ το δικαστήριο τους τιμώρησε επιπλέον με χρηματική ποινή 200 ευρώ. Εκτός από την χρηματική ποινή τους βεβαιώθηκε από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.


Αρχικό κείμενο 18:37

Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν τις επιδρομές και στα σπίτια, καθώς έπειτα από καταγγελία για δυνατή μουσική σε φοιτητικό σπίτι στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν περίπου 20 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι περισσότεροι φοιτητές ήταν από την Γαλλία και την Ισπανία, ενώ οι ενοικιαστές ήταν μία Γαλλίδα και ένας Παλαιστίνιος. Οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 20 άτομα, τα οποία άκουγαν δυνατή μουσική και γελούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στον εισαγγελέα οι ενοικιαστές τους διαμερίσματος

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν τουλάχιστον 20 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Γάλλοι ή Ισπανοί, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο αλλοδαποί φοιτητές, που ήταν οι ενοικιαστές του διαμερίσματος στην Τούμπα, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. Στους συλληφθέντες βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ ενώ παραβάσεις του περιορισμού κυκλοφορίας -δηλαδή πρόστιμα των 300 ευρώ- βεβαιώθηκαν σε δεκαπέντε ακόμη άτομα που παρευρίσκονταν στο πάρτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.