ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΛΑΣ: Σημαντική και όχι παροδική μείωση του εγκλήματος στις αρχές του 2013

ΕΛΑΣ: Σημαντική και όχι παροδική μείωση του εγκλήματος στις αρχές του 2013

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία την Δευτέρα, κατά 22,5% μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες κατά το πρώτο δίμηνο του 2013, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο 2012.

Επίσης, καταγράφεται μία γενικότερη μείωση στις περισσότερες βασικές κατηγορίες εγκλημάτων, με τις ληστείες να μειώνονται κατά 17,10%, τις κλοπές-διαρρήξεις κατά 16,07%, ενώ η μείωση στις ληστείες κατά εμπορικών καταστημάτων, χρηματαποστολών, εφοριών και ταχυδρομείων ανέρχεται στο 49%.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Αστυνομία, το ποσοστό εξιχνίασης ληστειών ανήλθε σε 31,87% το πρώτο τρίμηνο του 2013, από 29,20% που ήταν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του προηγούμενου έτους, ενώ αντίστοιχα στις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι εξιχνιάσεις αυξήθηκαν από 16,45% σε 18,73%.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ενδείξεις, η πτωτική πορεία του εγκλήματος συνεχίστηκε και κατά τον μήνα Μάρτιο, με την ΕΛ.ΑΣ να υπογραμμίζει πως αυτό καταδεικνύει ότι «μείωση που καταγράφηκε το πρώτο δίμηνο του 2013 δεν είχε παροδικό χαρακτήρα», ενώ «αναμένεται να παγιωθεί τους επόμενους μήνες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.