Νέα υπόθεση απάτης μέσω SMS – Του έκλεψαν 9.000 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω SMS – Του έκλεψαν 9.000 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω sms σε κινητό τηλέφωνο ερευνά η Aστυνομία.

Θύμα της απάτης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας 41χρονος από την Αλόννησο που όταν προσπάθησε να αλλάξει τους κωδικούς για το internet banking, διαπίστωσε ότι χάθηκαν από τον λογαριασμό του 9.000 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου όταν ο 41χρονος έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του. Ως αποστολέας του μηνύματος φαινόταν η Εθνική Τράπεζα και μέσω του μηνύματος τον παρέπεμπε σε ηλεκτρονική διεύθυνση (link) για να αλλάξει τους κωδικούς του λογαριασμού του για την πρόσβασή του στο internet banking της τράπεζας.

Ο 41χρονος μπήκε στη σελίδα και άλλαξε τους κωδικούς. Για την απάτη ενημερώθηκε από την τράπεζα, η οποία του είπε ότι είχε γίνει μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δράστης, που παραμένει άγνωστος στις Αρχές, κατάφερε με τους κωδικούς του 41χρονου να μεταφέρει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ στον τρίτο λογαριασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.