ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Καταδίκη τεσσάρων κατηγορουμένων για τρομοκρατία

Βρετανία: Καταδίκη τεσσάρων κατηγορουμένων για τρομοκρατία

Καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές από πέντε έως και 16 χρόνια κάθειρξης, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες ή παρείχαν βοήθεια σε άλλα πρόσωπα που προετοίμαζαν επιθέσεις, τέσσερις άνδρες, που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2012 στο Λούτον, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Οι Ζάχιντ Ικμπάλ, 31 ετών και Μοχάμεντ Σαρφάραζ Άχμεντ, 25 ετών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 16 ετών και τριών μηνών από δικαστήριο του Γούλβιτς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχεδίαζαν να οδηγήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, παγιδευμένο με μια αυτοσχέδια βόμβα, στην πύλη μιας στρατιωτικής βάσης του Λούτον.

Ο δικαστής Άλαν Γουίλκι εξήγησε ότι η ποινή των 16 ετών και τριών μηνών προκύπτει από την ποινή κάθειρξης, χωρίς αναστολή, 11 ετών και τριών ετών, που μπορεί να παραταθεί για άλλα πέντε χρόνια, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν “σημαντικό κίνδυνο” για τους πολίτες.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Ούμαρ Άρσαντ, 24 ετών και ο Σιέντ Φάρχαν Χουσάιν, 22 ετών, καταδικάστηκαν σε ποινές 6 ετών και 9 μηνών ο πρώτος και 5 ετών και τριών μηνών ο δεύτερος.

‘Ολοι τους συνελήφθησαν στα τέλη Απριλίου 2012 από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαφορετικά σημεία του Λούτον, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης σε συνεργασία με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.