ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το έχει ξανακάνει ο «πιστολέρο» επιστάτης στην Μανωλάδα

Το έχει ξανακάνει ο «πιστολέρο» επιστάτης στην Μανωλάδα

Δίκη εις βάρος του ενός από τους τρεις επιστάτες-«πιστολέρο» στη Μανωλάδα Ηλείας, εκκρεμεί για παρόμοιο περιστατικό τον περασμένο Αύγουστο, όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία έκανε λόγο δράστες «εξοπλισμένους με τρόπο που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής».  Βίντεο-ντοκουμέντο στη δημοσιότητα από τους χθεσινούς πυροβολισμούς.

Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης έδωσε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τις εξελίξεις στη διαδικασία των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών, αποκαλύπτοντας ότι ένας από αυτούς που αναζητούνται έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, ο 27χρονος μαζί με έναν ακόμη Έλληνα, ο οποίος δεν συμμετείχε στα χτεσινά επεισόδια, είχε διαπληκτιστεί και πάλι με αλλοδαπούς εργάτες γιατί δεν τους πλήρωναν. Όταν δε ένας Αιγύπτιος εργάτης προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να φύγουν, οι δύο Έλληνες έκλεισαν το παράθυρο πιάνοντας το χέρι του μετανάστη και τον έσυραν για αρκετή απόσταση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ένας ακόμα 38χρονος που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα φιλοξένησε για λίγες ώρες τους δύο από τους τρεις δράστες. Ταυτόχρονα, αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις δράστες ηλικίας 39, 27 και 21 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη χτες στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών ζητήθηκε από την Εισαγγελία να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις αφού διαπληκτίστηκαν με τους αλλοδαπούς εργάτες έφυγαν και γύρισαν κρατώντας καραμπίνα με την οποία πυροβόλησαν κατά των αλλοδαπών.

Επίσης, στο χώρο της επίθεσης βρέθηκαν ρόπαλα, και εξετάζεται ο λόγος που βρέθηκαν εκεί.

Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

– Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο

– Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων

– Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες

– Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα

Ακόμα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, με εντολή του αρχηγού του Σώματος ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των εμπλεκομένων στο περιστατικό της Μανωλάδας σε υποθέσεις ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία σύλληψη παράνομου μετανάστη, μετά το αιματηρό περιστατικό.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.

Σημειώνεται ότι από τους επτά συνολικά αλλοδαπούς, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, από τις έως τώρα ενδείξεις, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο που έχει τραβηχτεί αμέσως μετά τους πυροβολισμούς των τριών επιστατών κατά των καλλιεργητών από το Μπαγκλαντές έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή».

Την ώρα της λήψης, δεκάδες εργάτες κείτονται τραυματισμένοι στο έδαφος ενώ επικρατεί κυριολεκτικά πανδαιμόνιο από τους ίδιους και τους οικείους τους που έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Από τους τραυματισμένους, νοσηλεύονται ακόμη επτά, τέσσερις στον Πύργο και τρεις στην Πάτρα, ενώ οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι κανείς τους δεν κινδυνεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.