ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΕΛ.ΑΣ: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικών ομάδων που προμήθευαν κρατούμενους με κινητά, router και κάρτες sim

ΕΛ.ΑΣ: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικών ομάδων που προμήθευαν κρατούμενους με κινητά, router και κάρτες sim

H υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διακρίβωσε τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων που πουλούσαν κινητά μέσα στα καταστήματα κράτησης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, υπάλληλος και δύο έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης, καθώς και ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος κ.λπ. αδικήματα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Και στις δύο ομάδες κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης, καθώς εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κ.λπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη εγκληματική ομάδα, που απαρτιζόταν από την υπάλληλο και δύο έγκλειστους του Καταστήματος Κράτησης καθώς και ιδιώτη, ενέχεται, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, στην εισαγωγή στο Κατάστημα Κράτησης τουλάχιστον οκτώ κινητών τηλεφώνων, δύο συσκευών ηλεκτρονικού δρομολογητή (router), ακουστικών τηλεπικοινωνίας, καρτών SIM και αναβολικών χαπιών.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν -πέραν της υπαλλήλου- έγκλειστος και δύο ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον πέντε παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει δύο κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, δύο κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι χρηματικής αμοιβής (900) ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, δύο συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, (425) ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και οκτώ αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.