Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών σε γιατρό για ανισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών σε γιατρό για ανισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών σε 64χρονο γιατρό που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2014, επειδή ανήρτησε αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του.

Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από αναίρεση που κατέθεσε ο ίδιος -και έγινε δεκτή- κατά της προηγούμενης απόφασης, ζητώντας να του αναγνωριστεί ένα επιπλέον ελαφρυντικό, εκτός απ’ αυτό του πρότερου έντιμου βίου που είχε λάβει.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης αλλά εξέτασε μόνο τις προϋποθέσεις χορήγησης του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, το οποίο τελικά έλαβε, πετυχαίνοντας έτσι την μείωση της ποινής από φυλάκιση 14 μηνών σε 9, με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ένα από τα πρόσωπα που τον είχαν καταγγείλει, τονίζοντας ότι έκτοτε ο 64χρονος δεν έχει δώσει άλλα δικαιώματα. Ο 64χρονος από την πλευρά του αρνήθηκε πάλι ότι ανάρτησε την επιγραφή, που σύμφωνα με τη δικογραφία ανέφερε στα γερμανικά «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», λέγοντας ότι κάποιος άλλος την κρέμασε χωρίς να τον αντιληφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, όπως επίσης για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια, για τα οποία είχε πει πως είναι συλλεκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.