Ελεύθερος για ακόμη μία φορά αφέθηκε ο «Γύπας» που έχει διαπράξει 24 κλοπές και δύο ληστείες!

Ελεύθερος για ακόμη μία φορά αφέθηκε ο «Γύπας» που έχει διαπράξει 24 κλοπές και δύο ληστείες!

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι πέρασαν για πολλοστή φορά χειροπέδες σε έναν Αλβανό Ρομά με το προσωνύμιο «Γύπας», που εδώ και έναν χρόνο βαρύνεται με 24 κλοπές και δύο ληστείες, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι τα θύματά του… παρανόησαν τις προθέσεις του όταν τα έσπρωξε για να διαφύγει με τα κινητά τους στα χέρια, και τον άφησε ελεύθερο, ορίζοντας ρητή δικάσιμο!

Ο 28χρονος Emiljiani Muharemi συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με μικροποσότητα κάνναβης και προσήχθη στην Ασφάλεια Εξαρχείων, με το ίδιο χακί φλις που φορούσε όταν είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος στην τελευταία κλοπή κινητού τηλεφώνου.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε με τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση επισημαινόταν ότι ο 28χρονος «Γύπας» είναι άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, καθώς έχει διαπράξει με θρασύτητα 24 κλοπές, δύο από τις οποίες με άσκηση βίας σε βάρος των θυμάτων.

Ωστόσο ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο έως τη δίκη του από το Αυτόφωρο, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των αστυνομικών, οι οποίοι μίλησαν στη «δημοκρατία».

«Εμείς τους πιάνουμε, οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους και συνεχίζουν τις κλοπές, τις ληστείες και τις διαρρήξεις σε βάρος των πολιτών, τους οποίους η Πολιτεία μάς έχει ορίσει να προστατεύουμε.

Ο συγκεκριμένος έχει ποινικό μητρώο και έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες. Υπάρχουν μαρτυρίες των θυμάτων που τον αναγνώρισαν και έχουν καταθέσει. Πώς τον αφήνουν ελεύθερο; Υπάρχει περίπτωση να δείξει μεταμέλεια και να σταματήσει τις κλοπές, από τις οποίες βιοπορίζεται; Οι ίδιοι λένε: “Θα με πιάσεις, θα με πας και πάλι έξω θα είμαι”! Εχουν μάθει τον νόμο, και ο νόμος είναι ατελής» επισημαίνουν.

Διέπραττε κλοπές και ληστείες με τη μέθοδο της απασχόλησης

Οπως προέκυψε από τις καταγγελίες, από τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργό του, που παραμένει άγνωστος, ο «Γύπας» διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες με τη μέθοδο της απασχόλησης σε Κυψέλη, Αμπελόκηπους, Εξάρχεια, Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Ο 28χρονος Αλβανός Ρομά προφασιζόταν ότι πουλάει καρτ ποστάλ και αποσπούσε την προσοχή των θυμάτων του, αρπάζοντας τα κινητά τηλέφωνά τους. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, τα θύματά του τον αναγνώρισαν και υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, διέπραττε καθημερινά τέσσερις έως πέντε κλοπές κινητών, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε και με τα χρήματα που κέρδιζε προμηθευόταν ναρκωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ποινικό μητρώο του έχει καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και ληστείες, όλες με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς πάντα αφήνεται ελεύθερος έως την επόμενη σύλληψή του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.