Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Οι Αρχές αναζητούν αν ο τραυματιοφορέας είχε κακοποιήσει και άλλα ανήλικα

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Οι Αρχές αναζητούν αν ο τραυματιοφορέας είχε κακοποιήσει και άλλα ανήλικα

Από την έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τον τραυματιοφορέα που κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Οι αστυνομικοί έχουν καλέσει -και ένας-ένας ανεβαίνουν στα γραφεία του 8ου ορόφου της ΓΑΔΑ- μάρτυρες όπως γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και συνάδελφους του 55χρονου τραυματιοφορέα, για να δώσουν στοιχεία για την φρικτή αυτή υπόθεση.

​Στόχος είναι να διαπιστωθεί, αν εκτός από τις δύο περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών, τα χρόνια που ο διεστραμμένος υπάλληλος δούλευε στα χειρουργεία του νοσοκομείου, έχει κακοποιήσει και άλλα παιδάκια.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ο 55χρονος, με 33 χρόνια υπηρεσίας και πατέρας ενός παιδιού ο ίδιος, βρισκόταν τα τελευταία χρόνια μέσα στα χειρουργεία του Παίδων. Το καθήκον του ήταν να τοποθετεί καθετήρες στα παιδιά που είχαν υποβληθεί σε αναισθησία.

Και εδώ είναι εύλογα τα ερωτήματα πώς ένας τραυματιοφορέας που η ειδικότητά του είναι να μεταφέρει τους ασθενείς μέχρι τον προθάλαμο των χειρουργείων, τοποθετήθηκε μέσα σε αυτά και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο ρόλο.

Δεύτερον, οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο οι δύο περιπτώσεις των ηλικίας 6 και 8 ετών κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του παιδόφιλου τραυματιοφορέα, αλλά υπάρχουν και άλλες. Όμως είναι δύσκολο να αποδειχτεί, καθώς κανείς δεν τον έχει πιάσει επ’ αυτοφώρω, ούτε τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν, γιατί σε αυτή τη φάση μέσα στο χειρουργείο, είναι σε αναισθησία.

Τρίτον, δεν υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών ή νοσηλευτών που να αναφέρονται σε ύποπτες κινήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όμως οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων θα μπουν πολύ βαθιά στο παρελθόν του 55χρονου τραυματιοφορέα για να βγάλουν άκρη.

Η δράση του σάτυρου τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Ήταν 29 του μηνός, όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια είδε τον τραυματιοφορέα την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία.

​Όμως η γιατρός εκτίμησε ότι ίσως δεν είδε καλά και έτσι τον έβαλε στο μικροσκόπιο για να δει τι θα έκανε στον επόμενο ασθενή.

Όταν τον είδε, σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί, να κάνει το ίδιο πράγμα και μάλιστα το παιδί να αιμορραγεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ενώ και το γάντι του ήταν γεμάτο αίματα, τον κατήγγειλε εγγράφως στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος του διενεργήθηκε ΕΔΕ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο ίδιος τα αρνείται όλα. Οι αστυνομικοί δεν τον έχουν καλέσει ακομα για κατάθεση, καθώς περιμένουν να συγκεντρώσουν και άλλες μαρτυρίες, πριν περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.