ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ΕΛ.ΑΣ για δημοσιεύματα σχετικά με την απόταξη επίορκου ανθυπαστυνόμου

Η ΕΛ.ΑΣ για δημοσιεύματα σχετικά με την απόταξη επίορκου ανθυπαστυνόμου

Απο το 2003 έχει αποταχθεί απο το Σώμα της ΕΛΑΣ, ο επίορκος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2001 γιατί έκλεψε καρτες και τους κωδικούς απο το πορτοφόλι προσαχθέντα και έκανε αναλήψεις ύψους περίπου 6.000 ευρώ, αναφέρεται απο επίσημες πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η απόταξη έγινε το 2013, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απο το Αρχηγείο διευκρινίζεται ότι: • Την 25-1-2002 διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του ανθυπαστυνόμου, μετά από σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, υπεξαγωγή εγγράφου και κλοπή, πράξεις που διαπράχθηκαν την 13-11-2001.

• Μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, παραπέμφθηκε την 2-7-2002 στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 21-2-2003 του επέβαλε την ποινή της απόταξης.

• Κατά της Απόφασης αυτής άσκησε προσφυγή στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 17-6-2003 αποφάσισε να του επιβληθεί η ίδια ποινή (απόταξη).

• Με Απόφαση του Κλάδου Διοικητικού αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και διεγράφη οριστικά την 19-7-2003 και έπαψε η μισθοδοσία του απο την υπηρεσία.

Ωστόσο, ο ανθυπαστυνόμος, όπως έχει το δικαίωμα από τον νόμο, υπέβαλε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την ακύρωση της Απόφασης η οποία απορρίφθηκε ως αβάσιμη το 2005 και αμέσως μετά προσέφυγε και πάλι στο ΣτΕ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει ενημερωθεί μέχρι σήμερα για το αποτέλεσμα της προσφυγής, αλλά για την ΕΛΑΣ δεν επηρεάζεται η απόταξη που επιβλήθηκε απο τον Ιούλιο του 2003.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.