ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ομάδα Δράσης: Από σήμερα ο αριθμός στο κράνος και η κάμερα στη στολή των αστυνομικών (βίντεο)

Ομάδα Δράσης: Από σήμερα ο αριθμός στο κράνος και η κάμερα στη στολή των αστυνομικών (βίντεο)

Από σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», θα φέρουν στο κράνος τους έναν αριθμό που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού.

​Συγκεκριμένα, η απόφαση από τους επιτελείς είναι ειλημμένη και μάλιστα δεν αποκλείουν το νέο αυτό μέτρο να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στην ημέρα.

​Μάλιστα, ο αριθμός αυτός θα είναι εύχρηστος, απλός και δεν θα είναι ο αριθμός μητρώου του αστυνομικού. Η κεντρική υπηρεσία της υπηρεσιακής αυτής ομάδας θα γνωρίζει ποιος αριθμός κράνους αντιστοιχεί σε κάθε αστυνομικό.

Την ίδια ώρα, κάμερα στη στολή θα φέρουν από σήμερα, Τρίτη, 23 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» και της «ΟΠΚΕ», καθώς ξεπεράστηκαν και τα τελευταία προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε σχέση με διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα.

​Η «πρεμιέρα» των καμερών στις δυο αυτές μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε πρώτο στάδιο στη στολή του επικεφαλής της κάθε ομάδας ενώ στο άμεσο μέλλον στόχος είναι κάμερες να διαθέτουν όλοι οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων ομάδων.

Αρχικά, οι κάμερες θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη ενώ όταν ο εισαγγελέας θα δίνει το «πράσινο φως» θα γίνεται και καταγραφή.

Συνολικά 20 κάμερες θα διαθέτουν σήμερα αντίστοιχες ομάδες της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ ενώ όταν θα ολοκληρώνουν τη βάρδια τους ενώ τις αντίστοιχες κάμερες θα παραλαμβάνουν οι επόμενες ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.