Έτσι η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε τις τέσσερις σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κόρινθο (φώτο)

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε τις τέσσερις σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κόρινθο (φώτο)

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου, έπειτα από μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση ήρθαν στο «φως» τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες πουλούσαν ναρκωτικά διοχετεύοντάς τα στην Κόρινθο.

Η οργανωμένη και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσα και έξω από τον καταυλισμό των Ρομά όπου οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις.

Συγκεκριμένα οι άντρες της Αστυνομίας κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Κόρινθο, όπου πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις 33 ατόμων, 21 άντρες, ηλικίας από 22-55 ετών και 12 γυναίκες, ηλικίας από 19-44 ετών.

Οι έρευνες της αστυνομίας βασίστηκε κυρίως στην αξιοποίηση στοιχείων από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδέσεων για τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας όπου διακινούσαν τις ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

Μάλιστα οι δράστες στο τηλέφωνο χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά όπως «κότα» και «άσπρες μπλουζες» για την κοκαΐνη και «χώμα» με «κόκκινες μπλούζες» για την ηρωίνη.

Οι έλεγχοι σε σπίτια, αποθήκες και αυτοκίνητα, στον καταυλισμό των Εξαμηλίων της Κορίνθου έφεραν στο φως ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά συγκεκριμένα βρέθηκαν 749 γραμμάρια ηρωίνη, 121 γραμμάρια κάνναβη, 61 γραμμάρια κοκαίνη, δυο ζυγαριές ακριβείας ένα περίστροφο δυο κυνηγετικά όπλα, και 36 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτριος Τσιφιλιτάκος σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως τα ευρήματα της Αστυνομίας από μια τόσο μεγάλη επιχείρηση δεν συνιστά εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκε από την έρευνα της αστυνομίας δεν συνιστά «εξάρθρωση» των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων ενω είναι αμφίβολο αν μπορούν να ταυτοποιηθούν από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδέσεων οι 33 συλληφθέντες ως μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων» υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.