Γιώργος Καραϊβάζ – Σωκράτης Γκιόλιας: Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ – Σωκράτης Γκιόλιας: Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα η είδηση για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από την οικία του στον Άλιμο, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτόγνωρο για την χώρα.

Το συγκεκριμένο συμβάν ξυπνά μνήμες από τον Ιούλιο του 2010 όταν δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε πυροβοληθεί 16 φορές από μικρή απόσταση, ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, με τους δράστες να παραμένουν έως σήμερα ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες οι δολοφόνοι είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του Σωκράτη Γκιόλια το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν. Εκεί τον πυροβόλησαν με 16 σφαίρες, οι περισσότερες από τις οποίες βρήκαν το κεφάλι του θύματος.

Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έξω από το σπίτι του περίμεναν και τον Γιώργο Καραϊβάζ οι δράστες οι οποίοι άδειασαν τα όπλα τους στο σώμα του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε 17 σφαίρες με τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή αν προέρχεται από άτομα του ποινικού εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.