ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δολοφονία Γ.Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ – Του έριξαν τη χαριστική βολή

Δολοφονία Γ.Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ – Του έριξαν τη χαριστική βολή

Συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 12 σφαίρες το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, «βλέπει» η αστυνομία.

Το σενάριο του μαφιόζικου χτυπήματος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και το επικρατέστερο καθώς ο τρόπος δράσης των εκτελεστών και η ώρα της δολοφονίας παραπέμπει σε τέτοιου είδους επίθεση, με το σενάριο της τρομοκρατίας να απομακρύνεται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ η έρευνα στρέφεται σε υποθέσεις με τις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος. Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές.

Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Του έριξαν χαριστική βολή»

Σημαντικές είναι οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που έκαναν εργασίες στο πάρκο, δίπλα στο σημείο της δολοφονίας, οι οποίοι είδαν τους δράστες τη στιγμή του φόνου αλλά και την κατεύθυνση που πήραν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα ο δολοφόνος έριξε και χαριστική βολή στο κεφάλι του δημοσιογράφου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον δημοσιογράφο πέτυχαν 10 σφαίρες, ενώ οι δράστες είχαν τεράστια επιχειρησιακή αυτοπεποίθηση, όπως προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους.

Σαρώνουν τα κινητά

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν, σύμφωνα με πληρφορίες, βιντεοληπτικό υλικό, ώστε να ελέγχξουν αν έχει καταγραφεί η πορεία των δραστών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία θα χαρτογραφήσει το δρομολόγιο που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από την Κηφισιά έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης η αστυνομία θα «σαρώσει» τα κινητά τηλέφωνα που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, και μέχρι να φτάσει στον Άλιμο, αναζητώντας αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από τις σφαίρες του δολοφόνου είχε καρφωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου, γι’ αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.