ΣΕΗ: Σήμερα οι αποφάσεις για Δ.Λιγνάδη και Π.Φιλιππίδη

ΣΕΗ: Σήμερα οι αποφάσεις για Δ.Λιγνάδη και Π.Φιλιππίδη

Σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου, στις 12:00 τι μεσημέρι, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο στο Σχολείον (του Εθνικού Θεάτρου, στην Πειραιώς 52) η μαζική Συνέλευση του ΣΕΗ με θέμα τη ψηφοφορία τη διαγραφής του τέως αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται πως αφού γίνει απολογισμός δράσης και έργου από την περασμένη Γενική Συνέλευση πέρσι έως και σήμερα, θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πειθαρχικού συμβουλίου για τη διαγραφή του μέλους του ΣΕΗ Δημήτρη Λιγνάδη.

Διαγραφή Φιλιππίδη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Πειθαρχικού

Σημειώνεται πως σήμερα δεν θα τεθεί προς ψηφοφορία η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς αυτό το αίτημα θα προωθηθεί αφού τελειώσει το Πειθαρχικό τις ενέργειές του.

«Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει το έργο του, έχει πολλούς φακέλους που πρέπει να φθάσουν στο διοικητικό συμβούλιο και μετά σε γενική συνέλευση. Αύριο έχουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση μετά την πανδημία όπου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης», είπε ο χτες Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο OPEN.

«Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση» πρόσθεσε σημειώνοντας πως χωρίς τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιοποιηθούν.

Μπιμπίλας: Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ για τη διεξαγωγή της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα γίνει για καλό στο τέλος, παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τα δικαιώματα του άλλου, και να ξέρουν μέχρι που φτάνει η εξουσία τους (…) γιατί από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα: πώς ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εξουσία ή χρήμα ή μεγάλη θέση δεν σκέφτεται πως ο άλλος έχει δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχέση με τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας ανέφερε πως πρέπει να προηγηθούν οι συλλογικές συμβάσεις σημειώνοντας πως μέχρι τώρα το κράτος έχανε χρήματα καθώς – τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – οι ηθοποιοί δεν λάμβαναν ένσημα για τις πρόβες. «Ο κώδικας θα γίνει με τον όρο ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με όλους», είπε ο κ. Μπιμπίλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.