ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον οικισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο (φώτο)

Κορωνοϊός: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον οικισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο (φώτο)

Από χθες Σάββατο 10 Απριλίου, ο οικισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο του Δήμου Χαλανδρίου, μπήκε σε αυστηρό lockdown, καθώς παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες τις πέντε τελευταίες ημέρες.

Η επιβολή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ισχύει από το Σάββατο 10 Απριλίου στις 18:00 έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 06:00.

Σήμερα από το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του καταυλισμού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση των κατοίκων οι οποίοι επιτρέπεται να εξέλθουν του οικισμού μόνο για λόγους υγείας.

Δείτε φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά τι ισχύει:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του οικισμού.
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των ορίων του οικισμού για λόγους υγείας.
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Αττικής για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ως άνω οικισμού.
  • Η ανάληψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον ως άνω οικισμό.
  • Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί μετά το πέρας ισχύος της παρούσας απόφασης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.