ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θάνατος φοιτήτριας στη Γαύδο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Θάνατος φοιτήτριας στη Γαύδο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη για τις συνθήκες θανάτου της νεαρής φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο.

Η Κορίνα, η νεαρή φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έφυγε από τη ζωή όταν, τα ξημερώματα της Κυριακής, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 40χρονος άνδρας κατακρημνίστηκε στον δρόμο Καστρί – Βατσιανά στη Γαύδο. Και το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή της.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του;

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη και το flashnews, ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας προήλθε από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία, συνέπεια των συντριπτικών τραυμάτων που είχε υποστεί εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητο κατά την πτώση του στον γκρεμό. Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Μπελιβάνη, ο χρόνος θανάτου τοποθετείται στις πρώτες πρωινές ώρες λίγες ώρες μετά την ανεύρεση του αυτοκινήτου από όσους έσπευσαν στο σημείο.

«Αν υπήρχαν οι πρώτες βοήθειες, το κορίτσι θα είχε σωθεί»

Για το δυστύχημα στη Γαύδο, μίλησε στο MEGA ο κ. Μανώλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας. «Όταν ενημερώθηκα, έτρεξα κατευθείαν και πήγα στο σημείο. Ήταν 4 πυροσβέστες. Οι δύο ήταν ήδη δίπλα στην κοπέλα. Μου είπαν ότι έχει τις αισθήσεις της κανονικά. Πήγα στο ιατρείο, ενημέρωσα τον γιατρό ότι η κοπέλα ζει και ότι τον χρειάζεται. Γύρισα ξανά πίσω. Δέθηκα και κατέβηκα στο σημείο αυτό. Όταν κατέβηκα κάτω, έχασα επαφή με το τι γίνεται πάνω. Η κοπέλα με αναγνώρισε, χαμογέλασε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητούσε νερό και κάθε 15 λεπτά ρωτούσε αν ερχόταν η βοήθεια. Και η βοήθεια δεν ήταν πουθενά. Όσο περνούσε η ώρα, χειροτέρευαν τα πράγματα», φανέρωσε. «Στις 07:30 κατέβηκα κάτω, στις 10:30 πέθανε η κοπέλα. Και όταν έδωσα σήμα ότι πέθανε, μετά κατέβηκε ο γιατρός για να διαπιστώσει τον θάνατό της. Δεν του δίνω ευθύνη. Το νησί χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες, το κορίτσι θα είχε σωθεί. Τρεις ώρες ήταν η κοπέλα στα χέρια μου. Και πέθανε στα χέρια μου. Θα μπορούσε να είχε σωθεί», προσέθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.