ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπλόκο στα διόδια των εθνικών οδών το σχέδιο της κυβέρνησης για το Πάσχα – Μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα

Μπλόκο στα διόδια των εθνικών οδών το σχέδιο της κυβέρνησης για το Πάσχα –  Μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά μέτρων για την αποτροπή των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα, με σκοπό να περιφρουρήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» δήλωσε σήμερα στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο -που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε- ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από τις επόμενες ημέρες και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα οι αστυνομικοί έλεγχοι θα είναι συνεχείς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς όπως υπενθυμίζεται οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

Επισημαίνεται ότι με τα ισχύοντα μέτρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ το Σαββατοκύριακο. Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ελεύθερα μόνο το Σαββατοκύριακο.

Τις καθημερινές, ισχύει ο κανόνας της διαδημοτικής μετακίνησης μόνο έπειτα από αιτιολόγηση. Με απλά λόγια, εάν κάποιος επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες, την Μεγάλη Δευτέρα, ή την Μεγάλη Τρίτη για παράδειγμα να μετακινηθεί εντός της περιφέρειας Αττικής, οι αστυνομικοί θα ελέγχουν και θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο στόχαστρο οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ’ εξαίρεση

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν στο protothema.gr ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξετάζουν και τις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι έχουν φουντώσει, με πολλούς να χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές, από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις.

«Οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες» σημειώνει αρμόδια πηγή και προσθέτει ότι οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα ελέγχονται ακόμη και εκ των υστέρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.