ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλιφόρνια: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άστεγο που κρατούσε μαχαίρι (βίντεο)

Καλιφόρνια: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άστεγο που κρατούσε μαχαίρι (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο, όπου ένα αστυνομικός πυροβολεί έναν άστεγο που κρατούσε μαχαίρι.

Συγκεριμένα, ένας αναπληρωτής σερίφης της Καλιφόρνια φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι, κατά τη διάρκεια απόπειρας ελέγχου στο Ντάνβιλ της κομητείας Κόντρα Κόστα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σερίφης της περιοχής και με βάση το υλικό που κυκλοφόρησε, ο αστυνομικός Andrew Hall αντέδρασε «δικαιολογημένα», πυροβολώντας τον 32χρονο άστεγο άνδρα, ο οποίος περπατούσε στη μέση του δρόμου.

Στο βίντεο διακρίνεται ο αστυνομικός να ζητά από τον 32χρονο να «έρθει εδώ», καθώς περπατούσε στη μέση μιας διασταύρωσης και φέρεται να έριχνε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα, στις 11 Μαρτίου. Ο 32χρονος από την πλευρά του, αγνόησε τις εντολές, ενώ στη συνέχεια φέρεται να απείλησε τον αστυνομικό, λέγοντας «μην με αγγίξεις… άγγιξέ με και δες τι θα συμβεί». Στη συνέχεια, έβγαλε ένα μαχαίρι κι ενώ αρχικά έδειχνε να υποχωρεί, κινήθηκε τελικά προς το μέρος του αστυνομικού, ζητώντας του να «τον σκοτώσει».

Ο σερίφης της Κόντρα Κόστα τόνισε πως το βιντεοληπτικό υλικό «αθωώνει» τον αστυνομικό για τον πυροβολισμό του 32χρονου, ο οποίος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών για το περιστατικό που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίμαχο βίντεο κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα που ο ίδιος αστυνομικός κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία της Κόντρα Κόστα για «ηθελημένη επίθεση ανθρωποκτονίας» με ένα ημι-αυτόματο πυροβόλο όπλο, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 33χρονος από τις Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τον Νοέμβριο του 2018.

Ο αστυνομικός, ο οποίος δεν συμμετείχε στην καταδίωξη από την αρχή, χρησιμοποίησε «παράλογη και περιττή δύναμη» όταν πυροβόλησε τον 33χρονο εννέα φορές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες και των δυο θυμάτων, ανέφερε πως ο θάνατος του άστεγου τον προηγούμενο Μάρτιο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν ο αστυνομικός προχωρούσε, απλά, στη σύλληψή του. «Είχε όλο τον χώρο για να το κάνει» τόνισε.

Μέχρι και την Τετάρτη, ο αστυνομικός δεν είχε τεθεί υπό κράτηση, ωστόσο αργότερα ένας δικαστής υπέγραψε ένταλμα σύλληψης και έθεσε την εγγύησή του στα 220.000 δολάρια. Εάν καταδικαστεί, φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 22 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.