Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, αφού προηγήθηκε η ταυτοποίηση των μελών της σπείρας, έγινε χθες οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν 5 άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Σεπτέμβριο του 2020, οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης, με την οποία προμήθευαν χρήστες της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.

Κατά το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξακριβώθηκαν περισσότερες από 650 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 62 χρηστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 3,22 κιλών, χρηματικό ποσό 5.850-ευρώ, 2 κυνηγετικά όπλα και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Κατηγορούμενος για εμπλοκή στην υπόθεση είναι επίσης, ένας πρόσφατα προφυλακισμένος, γιατί στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,85 κιλού.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!