ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σέρρες: Χειροπέδες σε μέλος σπείρας που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες

Σέρρες: Χειροπέδες σε μέλος σπείρας που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες

Στα χέρια των Αρχών των Σερρών βρίσκεται μέλος της σπείρας που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες, που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο «εισπράκτορας» της σπείρας συνελήφθη στην πόλη της Μακεδονίας, μόλις παραλάβει 28.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη γυναίκα! Νωρίτερα, της είχε τηλεφωνήσει ένας συνεργός του που παρίστανε τον γιατρό και την είχε πείσει ότι ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με υψηλό κόστος!

Στην κατοχή του «εισπράκτορα» κατασχέθηκαν 26.650 ευρώ που αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη γυναίκα και ένα κινητό, από το οποίο ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού του. Με τον ίδιο τρόπο, είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν και άλλον έναν ηλικιωμένοαπό τον οποίο επίσης είχαν ζητήσει 28.000 ευρώ, όμως εκείνος κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες κατά εξακολούθηση και η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

Πρόκειται για την ίδια σπείρα αλλοδαπών σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία στις 12 Ιανουαρίου, όταν είχε συλληφθεί ένας από αυτούς και είχαν ταυτοποιηθεί άλλοι δυο, αλλά εξακολουθούν να κυκλοφορούν σαν… κύριοι! Τότε, είχε αποκαλυφθεί ότι δρούσαν από τον Νοέμβριο του 2020 και κατάφεραν να αποσπάσουν 15.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες στις 4 Νοεμβρίου 2020 όπου της απέσπασαν και 26.000 ευρώ από άλλη μία στη Λάρισα στις 20 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, μόνο στο διάστημα από το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου ως το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου, είχαν τηλεφωνήσει σε 38 ανυποψίαστους πολίτες και προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν με την ίδια μέθοδο του τροχαίου συγγενούς τους, ζητώντας τους πάνω από 1.000.000 ευρώ συνολικά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.