ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θετικοί στον κορωνοϊό 13 από τους παράνομους μετανάστες που αφίχθησαν στην Καλαμάτα

Θετικοί στον κορωνοϊό 13 από τους παράνομους μετανάστες που αφίχθησαν στην Καλαμάτα

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν οι 13 από τους 182 παράνομους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα messinialive.gr, το σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, έπλεε ακυβέρνητο στο ακρωτήριο Ταίναρο, έως ότου σπεύσει λιμενικό σκάφος και ρυμουλκηθεί από φορτηγό πλοίο. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από παράλια της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ οι διακινητές φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό, αλλά και τις μέρες του Πάσχα, προκειμένου όπως εκτιμούσαν να φτάσουν ευκολότερα στην Ιταλία.

Μετά τη ρυμούλκησή του, το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο λιμάνι της Καλαμάτας με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να καταφθάνει, προκειμένου να ελέγξει έναν προς έναν τους αλλοδαπούς με γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί, προκειμένου να υποβληθούν οι παράνομοι μετανάστες στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Πακιστάν, είναι όλοι άνδρες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Μετά από λίγη ώρα βγήκαν 13 θετικά δείγματα covid και σήμερα θα γίνουν συνεννοήσεις, για το πού θα μεταφερθούν και βάση πρωτοκόλλου θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.