ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας – Πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάργηση του 8ωρου

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας – Πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάργηση του 8ωρου

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας, μετά από τη λήξη του συλλαλητηρίου για την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 5.000 πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά και το οποίο ουσιαστικά καταργεί το 8ωρο, πολίτες πέταξαν μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων,

Στη συνέχεια υπήρξε ρίψη μολότοφ από αγνώστους προς τους αστυνομικούς, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι υπόλοιποι σύλλογοι και σωματεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Η μαζικότατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια. Κεντρικό σύνθημα ήταν το «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου».

Το ραντεβού για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 από την ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. Στην πορεία συμμετείχαν εκτός από τα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους χώρους.

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» τόνισε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ότι πιο αντιλαϊκό ότι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.