Απογοήτευση στην κυβέρνηση για το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων: Καταρτίζουν λίστα με bonus εμβολιασμού!

Απογοήτευση στην κυβέρνηση για το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων: Καταρτίζουν λίστα με bonus εμβολιασμού!

Απογοήτευση επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια για το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμένων. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει λίστα με bonus για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο προκειμένου να πιέσουν όλο και περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου «θα θέλαμε το ποσοστό των εμβολιασμών να είναι υψηλότερο.

Έχουν συζητηθεί στην επιτροπή τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη των εμβολιασθέντων.»

Τι ακριβώς «οφέλη» θα είναι αυτά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα αυτά θα αφορούν στη δυνατότητα των εμβολιασμένων να μετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες χωρίς προϋποθέσεις, ενώ αντίθετα για όσους εμφανίζονται σκεπτικοί με το εμβόλιο, είτε θα τους απαγορεύεται να τις παρακολουθούν, είτε θα τους ζητείται αρνητικό self-test, ενώ ενδέχεται το μήνυμα στο 13033 να αφορά τελικά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και οι εμβολιασμένοι να μην είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας, Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας αναφορικά με το 13033 ανακοίνωσε ότι το μέτρο παρατείνεται μέχρι νεοτέρας, αφού μας έκανε γνωστό ότι ο κορωνοϊός είναι… αόρατος καθώς οι περισσότεροι νομίζαμε ότι… φαίνεται.

«Με τον ιό δεν έχουμε ξεμπερδέψει, παραμένει αόρατος, παραμένει επικίνδυνος. Η άρση όλων των μέτρων θα γίνεται σταδιακά και με απόλυτη προσήλωση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Βήμα βήμα θα αφήνουμε πίσω μας τα μέτρα» απάντησε σε σχετική ερώτηση για τα SMS στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόσθεσε στην συνέχεια:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.