Ηλεία: Εξαφανίστηκαν 20 αλλοδαποί από τη δομή Μυρσίνης – Κάποιοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό

Ηλεία: Εξαφανίστηκαν 20 αλλοδαποί από τη δομή Μυρσίνης – Κάποιοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό

Τουλάχιστον 20 παράνομοι μετανάστες, μεταξύ αυτών και ένας 17χρονος, αλλά και τέσσερις με covid-19 έφυγαν από τη δομή Μυρσίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τους αλλοδαπούς που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και διέφυγαν, το «καλό νέο» είναι ότι βρίσκονταν στο τέλος, ίσως και την τελευταία μέρα της καραντίνας.

Η Αστυνομία με περιπολικά βρισκόταν και βρίσκεται επί 24ώρου βάσης στη Δομή αλλά η έκταση των 50 στρεμμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φρουρηθεί.

Μεταξύ των αλλοδαπών που έγιναν «λαγοί» ήταν και οι τρεις Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και είχαν επιστρέψει στη Δομή.

Η διαφυγή πρέπει να έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ίσως να ήταν οργανωμένη με ότι αυτό σημαίνει για το πού μπορεί να βρίσκονται τώρα.

Η διοίκηση της Δομής ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης, τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία.

Σύμφωνα τέλος με τους τελευταίους ελέγχους στη Δομή υπάρχουν συνολικά 24 θετικά κρούσματα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των προσφύγων που έφυγαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο χθεσινό ρεπορτάζ η «Πατρίς» ανέφερε: «Η μεγάλη όμως ανησυχία που υπάρχει είναι μήπως κάποιο θετικό κρούσμα από τον φόβο της απέλασης φύγει από τη δομή, ένα χώρο 50 στρεμμάτων που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φυλαχθεί. Περιπολικά της Αστυνομίας βρίσκονται εκεί σε 24ωρη βάση αλλά είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αποτραπεί κάποια διαφυγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.