ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων για τηλεφωνικές απάτες

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων για τηλεφωνικές απάτες

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εξάρθρωσαν μια οργανωμένη σπείρα απατεώνων, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε Ρόδο και Βουλγαρία.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μίας Βουλγάρας και ενός Ροδίτης, οι οποίοι φέρονται να ενεργούσαν ως εισπράκτορες του κυκλώματος, που ενεργεί από την Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα η Βουλγάρα που αναζητούσε εργασία με αγγελία στο Facebook φέρεται να ανέλαβε έναντι αμοιβής 500 ευρώ να αναλαμβάνει χρήματα που αποσπούσε με τηλεφωνικές απάτες το κύκλωμα από ανυποψίαστους πολίτες σε προκαθορισμένα ραντεβού.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην σύλληψη της μετά την κατάθεση 73χρονης γυναίκας θύματος του κυκλώματος που περιέγραψε λεπτομερώς ποιους είδε σε σημείο που της ζητήθηκε να αφήσει χρήματα για να αφεθεί δήθεν ελεύθερος ο σύζυγος της που είχε δήθεν εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχουν κληθεί σε κατάθεση δεκάδες πολίτες που αποπειράθηκε ή και εξαπάτησε το κύκλωμα. Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.