Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς Ρομά

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς Ρομά

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σήμερα το πρωί, σε οικισμούς ROMA κι επιχειρήσεις SCRAP σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά ενενήντα τέσσερις (94) αστυνομικοί και δύο αστυνομικοί σκύλοι (ναρκωτικών κι εκρηκτικών) υφιστάμενων Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Τρικάλων και Καρδίτσας. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

• Ελέγχθηκαν: 273 άτομα και 201 οχήματα. 

• Προσήχθησαν: 23 άτομα, από τους οποίους οι 11 ημεδαποί κι οι άλλοι 12 αλλοδαποί. 

• Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, από τους οποίους οι τέσσερις για καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα: 

1. ο πρώτος για ναρκωτικά και κλοπές, με ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, 

2. ο δεύτερος για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 193.177,16 ευρώ, 

3. οι άλλοι δύο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ ο πέμπτος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Παράλληλα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και 2 αλλοδαποί για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

• Βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 27 έρευνες σε κατοικίες κι αποθήκες, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• 353 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 

• ποσότητα κάνναβης, βάρους (0,6) γραμμαρίων. 

Παρόμοιες αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.