ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το DNA ”πρόδωσε” τους ληστές του Βελβεντού

Το DNA ”πρόδωσε” τους ληστές του Βελβεντού

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Χαρίση Φοίβο, 23 ετών και τον Ντάλιο Ανάργυρο, 22 ετών. 

Οι δύο άντρες αναζητούνταν με τα από 15-02-2013 εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή, με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Επισημαίνεται ότι, ο Ντάλιος Ανάργυρος, είχε στην κατοχή του το με αριθμό ΑΖ-131668 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε την 01-12-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία Τραπελίδης Νεόφυτος του Νικολάου και της Ουρανίας, που γεννήθηκε την 03-12-1990, το οποίο είναι πλαστό. 

Επίσης, στην κατοχή του Χαρίση Φοίβου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό με αριθμό ΑΗ-098375 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20-11-2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, υπό στοιχεία Βάγιας Αλέξανδρος Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στο Χολαργό Αττικής.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, προσήχθησαν από τον ίδιο χώρο και εν συνεχεία συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τρεις ακόμα ημεδαποί άντρες, ηλικίας 31, 40 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Και οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, διενεργούνται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Από τους προαναφερόμενους λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό. Μετά από εξέταση των βιολογικών υλικών στο Εργαστήριο D ΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψαν τα εξής:

Ο γενετικός τύπος του Ντάλιου Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη, πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα.

Σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό. Σσε γάντι που βρέθηκε σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα. Σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ’ αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας. Σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης.  

Σε αδιάβροχο παντελόνι, εντός του ΚΖΧ-2236 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης. Σε εξωτερική χειρολαβή πόρτας συνοδηγού αυτοκινήτου NISSAN χρώματος λευκού, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης.  

Σε φορητό πομποδέκτη, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης, σε γάντι, ληστεία ΕΛΤΑ Νέο Φάληρο Αττικής, σε αναπηρικό αμαξίδιο, ληστεία ΑΤΕ Νέο Ηράκλειο Αττικής, σε ελαστικό ύφασμα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής.

Ο γενετικός τύπος του ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟΥ Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε αποτσίγαρα, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87, Κολωνός, σε μπουκάλι, ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας, σε γάντι, ληστεία Βελβεντό Κοζάνης, σε κλείστρο όπλου CREVNA ZASTAVA , ληστεία Βελβεντό Κοζάνης, σε ξυραφάκι, σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι, σε πουκάμισο, οίκημα ασφαλείας επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, Τουρκοβούνια Αττικής.

Γενετικός τύπος του 31χρονου ημεδαπού ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος (ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας) και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου (Ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας).

Ο γενετικός τύπος του 30χρονου ημεδαπού εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα (ληστεία ΑΤΕ Πυργετός Λάρισας).

Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου ημεδαπού είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.