Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα έδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο αντεισαγγελέας υπηρεσία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κ.λπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Προηγήθηκε αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία σε ανακοίνωση της τόνιζε:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Ο Μπαλάσκας στις δηλώσεις είχε πει μεταξύ άλλων:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που θα μπορούσαν να είχαν βιάσει την άτυχη 25χρονη συνελήφθησαν, όσοι συνελήφθησαν, θα πάνε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα απελαθούν από την χώρα και μετά από ένα μήνα θα μπουν πάλι σε ένα βαρκάκι, θα αποβιβαστούν στην Κω θα μπουν σε ένα πλοίο, θα έρθουν πάλι στην Αθήνα και όλο αυτό θα είναι μία ατέρμονη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1.