Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι ομοιότητες με την πολύκροτη υπόθεση Πιστόριους (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι ομοιότητες με την πολύκροτη υπόθεση Πιστόριους (φωτο)

Ομοιότητες με μια άλλη υπόθεση που είχε συγκλονίσει πριν από μερικά χρόνια την παγκόσμια κοινή γνώμη έχει η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2013 όταν ο διάσημος Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης στη σκυταλοδρομία Όσκαρ Πιστόριους, γνωστός ως «Blade Runner» και ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια» (είχε ακρωτηριαστεί από την ηλικία των 1 μηνών κάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη) συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του.

Ο Πιστόριους κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε το διάσημο στη χώρα της μοντέλο, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 4 τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του, νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι ήταν ατύχημα. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση περίπου 85.000 ευρώ. Η δίκη ξεκίνησε τις 3 Μαρτίου 2014 και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2016 όταν εφετείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 ετών για τη δολοφονία της Στέενκαμπ.

Η υπόθεση Πιστόριους έχει μερικές ομοιότητες με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Καταρχάς και στις δυο περιπτώσεις άνδρες δολοφόνησαν τις συντρόφους τους και στη συνέχεια παίζοντας θέατρο επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη, ο μεν Πιστόριους σε διαρρήκτη, ο δε πιλότος σε συμμορία τριών ατόμων που εισέβαλαν στο σπίτι του για να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως έκανε ο 32χρονος πιλότος, στήνοντας μια ολόκληρη αληθοφανή ιστορία προκειμένου να απομακρύνει κάθε υποψία για το πρόσωπό του, έτσι και ο Πιστόριους σκηνοθέτησε τις συνθήκες της δολοφονίας για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δικαστικών αρχών.

Η 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ βρέθηκε ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα το οποίο παρά τους πυροβολισμούς δεν βρέθηκε πάνω του καμία τρύπα, αφού ο Πιστόριους πρώτα την σκότωσε και ύστερα την έντυσε προτού καλέσει την αστυνομία.

Αντίστοιχα, στα Γλυκά Νερά ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δράστης φρόντισε να δεθεί (ή να βάλει άλλους να τον δέσουν, καθώς αυτό το σημείο παραμένει αδιευκρίνιστο) ισχυριζόμενος ότι ήταν έργο των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους. Ωστόσο υπέπεσε σε μερικά καίρια λάθη, π.χ. λέγοντας ότι οι ληστές δεν είχαν μαζί τους μονωτική ταινία αλλά ζήτησαν από τον ίδιο να τους δώσει, καθώς επίσης ότι δεν πήραν μαζί τους ούτε κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Άλλο ένα κοινό στοιχείο έχει να κάνει με τη σχέση που είχαν οι δράστες με τις συντρόφους τους πριν τις δολοφονίες.

Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες είχαν τσακωθεί άγρια πριν αφαιρέσουν την ζωή των δυο γυναικών. Όπως λένε οι πληροφορίες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Κάρολαϊν γιατί είχαν πολλές προστριβές τελευταία και εκείνη ήθελε να χωρίσουν.

Το ίδιο συνέβαινε και με τον Πιστόριους ο οποίος εκτός των άλλων ήταν τόσο έντονα κτητικός απέναντι στην άτυχη Ρίβα που, όπως μαρτυρούν φίλοι της, όταν έβγαινε χωρίς εκείνον δεν μπορούσε να απολαύσει τίποτα αφού της έστελνε συνεχώς μηνύματα ή της τηλεφωνούσε αδιάκοπα.

Το ζήτημα της ψυχολογικής κατάστασης της Καρολάιν παραμένει ένα ερώτημα ακόμα. Από την άλλη, όπως είχε προκύψει από τη δίκη η Ρίβα Στέενκαμπ ένιωθε εγκλωβισμένη στη σχέση της με τον Πιστόριους. Η 29χρονη μιλούσε σε φίλους της για τον Όσκαρ Πιστόριους και τον περιέγραφε ως έναν άνθρωπο πιεστικό, κτητικό και κακοδιάθετο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.