ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δυο νεαροί είχαν ρημάξει τη Θεσσαλονίκη

Δυο νεαροί είχαν ρημάξει τη Θεσσαλονίκη

Ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρουπόλεως, εξιχνιάστηκαν οκτώ ληστείες, μεταξύ των οποίων σε καταστήματα supermarket και ανταλλακτήριο, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριο 2012 – Μάιο 2013, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και μιας περίπτωσης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. 

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο άνδρες ηλικίας 19 και 16 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε απόπειρα και τετελεσμένη». 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διέπραξαν οκτώ ληστείες εκ των οποίων οι επτά ένοπλες. 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την αστυνομία:

1) Την 22-10-2012 απογευματινές ώρες, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο 16χρονος με έτερο συνεργό του, εισηλθαν σε παντοπωλείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ και διάφορα προϊόντα. 

2) Απογευματινές ώρες της 10-11-2012, στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο 16χρονος, αφαίρεσε από Σουπερ Μαρκετ, το χρηματικό ποσό των (1.626).

3) Την 22-12-2012 απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο 16χρονος με έτερο συνεργό του, αφαίρεσαν από Σουπερ Μαρκετ με την απειλή πολεμικού τυφεκίου, τύπου «Καλάσνικοφ», το χρηματικό ποσό των (435) ευρώ. 

4) Πρωινές ώρες της 13-02-2013, στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο 16χρονος, αφαίρεσε από Σουπερ Μαρκετ, το χρηματικό ποσό των (6.080) ευρώ.

5) Την 22-02-2013 απογευματινές ώρες, στην περιοχή του κέντρου, ο 16χρονος, εισήλθε σε ανταλλακτήριο και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου, τύπου «Καλάσνικοφ», αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (3.700) ευρώ και (1.300) δολάρια. 

6) Πρωινές ώρες της 21-03-2013, ο 16χρονος αποπειράθηκε με την χρήση όπλου, να εισέλθει σε Σουπερ Μαρκετ, στην περιοχή του Εύοσμου, προσκείμενου να διαπράξει ληστεία, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή. Σε πυλωτή οικοδομής πλησίον ανώτερου καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε ένα (1) αεροβόλο πολεμικό τυφέκιο, τύπου «Καλάσνικοφ», ένα (1) πιστόλι κρότου, περιέχων τέσσερα (4) φυσίγγια, ένα (1) ζευγάρι γάντια, ένα (1) ζευγάρι αρβύλες, ένα (1) μπουφάν και δύο (2) περιλαίμια δικυκλιστή.

7) Πρωινές ώρες την 03-05-2013, ο 16χρονος, προσέγγισε υπαλλήλους καταστήματος Σουπερ Μαρκετ, στην περιοχή του Εύοσμου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (5.370) ευρώ, ενώ ο 19χρονος επόπτευε τον χώρο.

8) Την 29-04-2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο 16χρόνος, μαζί με 18χρονο, ο οποίος συνελήφθη την ίδια ημέρα (σχετικό δελτίο τύπου της υπηρεσίας μας από 30-04-2013) και είναι κρατούμενος με εντολή φυλάκισης, για σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας μας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (295) ευρώ από κατάστημα ψιλικών. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 16χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακίδιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.700) ευρώ σε κέρματα και το χρηματικό πόσο των (1.950) ευρώ, ενώ στην κατοχή του 19χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό πόσο των (460) ευρώ. 

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.