Στον εισαγγελέα σήμερα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Στον εισαγγελέα σήμερα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με το καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Όπως προαναφέρθηκε από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Αγόρασε το βιτριόλι από το διαδίκτυο

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.