ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Δρομοκαΐτειο ο «ιερέας» που πέταξε βιτριόλι σε μητροπολίτες: «Το έκανα γιατί με αδίκησαν» – Εικόνες από την επίθεση

Στο Δρομοκαΐτειο ο «ιερέας» που πέταξε βιτριόλι σε μητροπολίτες: «Το έκανα γιατί με αδίκησαν» – Εικόνες από την επίθεση

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο «ιερέας» που επιτέθηκε χθες με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη μετά και από την εξέταση του από ιατρούς.

O ιερέας επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα και εξετάζεται από τους ιατρούς υπό αστυνομική φύλαξη. Η εισαγγελία αναμένει την αποστολή της δικογραφία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σήμερα ο ιερέας θα βρισκόταν ενώπιον του εισαγγελέα, ωστόσο αυτή η εξέλιξη το καθιστά αδύνατο, ενώ δεν θα απολογηθεί. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα , ο μητροπολίτης Άρτης είχε περιγράψει τη στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης. «Νομίζαμε ότι ρίχνει αγιασμό, αλλά τα ράσα έγιναν κόκκινα», τόνισε μεταξύ άλλων στην περιγραφή του.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με το καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

«Δεν έχει σώας τας φρένας – Xρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» λέει ο δικηγόρος του δράστη

Ο 37χρονος ιερές που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον των μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να επέμβει κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, «γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν».

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

«Με αδίκησαν. Γι’ αυτό το έκανα!»

Ο ιερέας ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι είναι κακό. «Με αδίκησαν. Γι’ αυτό το έκανα!» λέει χαρακτηριστικά.

O ίδιος εμφανίζεται σαν «αυτοκαταστροφικός» και τονίζει πως ό,τι έγινε σε βάρος του συνιστά μία απλή «σκευωρία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, ο πελάτης του υποστηρίζει πως: «Έχω νοσηλευτεί σε κλινική στη Βέροια. Είναι σκευωρία. Η εκκλησία είναι η ζωή μου. Ήθελα να προσφύγω στο ΣτΕ. Δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει».

Ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κατηγορούμενος αγόρασε δύο μπουκάλια βιτριόλι από το ίντερνετ, αντιγράφοντας τον τρόπο δράσης της Έφης, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν χθες πως «έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση και έκανε την επίθεση».

Εικόνες από την επίθεση

Καρέ-καρέ η επίθεση του ρασοφόρου

Ο ιερωμένος, που ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας, βρισκόταν στο ιερατικό δικαστήριο αναφορικά με έφεση που είχε καταθέσει για την απόφαση καθαίρεσής του καθώς ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, σε συνεντεύξεις στην ΕΡΤ και το MEGA, περιέγραψε τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν εντός της Μονής, όταν ανακοινώθηκε στον δράστη πως η έφεσή του δεν γίνεται δεκτή.

Η πρώτη του αντίδραση, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Καλλίνικο, ήταν να ρωτήσει τους Μητροπολίτες εάν η απόφαση αυτή είναι του Μητροπολίτη Βέροιας, και στη συνέχεια έβγαλε από μία τσάντα ένα καφέ μπουκάλι, περίπου δύο λίτρων.

Στη συνέχεια, άρχισε να ρίχνει το υγρό προς τους Μητροπολίτες που κάθονταν μπροστά του και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

«Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό».

Στην αρχή, πίστεψε πως επρόκειτο για κάποια συμβολική πράξη και ο δράστης τους έριχνε αγιασμό, ωστόσο όταν το υγρό έπεσε στα ράσα των Μητροπολιτών και έγινε καφέ, τότε κατάλαβε πως κάτι άλλο συνέβαινε.

Όπως αναφέρει, άρχισαν να τον καίνε τα μάτια του και έτρεξε προς τη βρύση για να πλύνει το πρόσωπό του, όπως έκαναν και οι άλλοι Μητροπολίτες.

«Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό» προσέθεσε.

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στον ΑΝΤ1 «ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε. Ο ιερέας δεν δέχθηκε την καθαίρεσή του και γι’ αυτό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Και μόνο που τον βλέπεις καταλαβαίνεις».

«Καθόμασταν απ’ έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα. Εδώ και το καλυμμαύκι που είναι σκληρό, είχε τρυπήσει» είπε, ακόμη, ενώ σημείωσε πως ακόμη και οι σόλες των παπουτσιών αλλοιώνονταν όταν πατούσαν στο καυστικό υγρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.