Πολυτεχνειούπολη: 3 ήταν οι συμμορίες που είχαν τη βάση τους στις εστίες – 29 ληστείες τους καταλογίζονται

Εμπλέκονται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Πολυτεχνειούπολη: 3 ήταν οι συμμορίες που είχαν τη βάση τους στις εστίες – 29 ληστείες τους καταλογίζονται

Τρεις ήταν τελικά οι συμμορίες που εξαρθρώθηκαν μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης.

Όπως ανακοινώθηκε συνολικά συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών αυτών, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά τους μέλη.

Οι συμμορίες αυτές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα η πρώτη συμμορία αποτελείτο από 9 μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία απαριθμούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες ενώ η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμα πέντε άγνωστα άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, δε, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Η σπείρα των ληστών

Ειδικά για τη σπείρα που διέπραττε τις ληστείες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε ξεκινήσει τη δράση της εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο χρησιμοποιώντας τις φοιτητικές εστίες και για να σχεδιάζει τα χτυπήματά της και για να μοιράζει τα κλοπιμαία.

Όσον αφορά το mondus operandi εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας διέπρατταν τις ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες full face και γάντια για να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν.

Παράλληλα διέθεταν πυροβόλα όπλα και μαχαίρια τα οποία προέβαλαν στα social media ως ένδειξη ισχύος ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμορία είχε αναπτύξει μέχρι και σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης με ενόπλους που διενεργούσαν άτυπο face control σε άγνωστα ή ύποπτα για τους ίδιους άτομα στα οποία δεν δίσταζαν να προβάλουν τα όπλα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.