ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόεδρος Σκοπίων: “Η Ελλάδα φταίει για τα δεινά μας”!

Πρόεδρος Σκοπίων: “Η Ελλάδα φταίει για τα δεινά μας”!

Την Ελλάδα «δείχνει» ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως υπεύθυνη για τα δεινά της χώρας του που έχουν προέλθει από τη μη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας. Οπως ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ, λύση στο θέμα της ονομασίας μπορεί να βρεθεί υπό την προϋπόθεση ότι τα ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα θα παραμείνουν ανεπηρέαστα.

«Η κρατική ηγεσία είναι ευθυγραμμισμένη όσον αφορά στη θέση μας για το ζήτημα της ονομασίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαπραγματευτική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί εάν παραμένει στο πλαίσιο των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Εκεί αναφέρονται τα πάντα. Εάν εξέλθουμε από αυτό το πλαίσιο και εισέλθουμε στη σφαίρα του ζητήματος της ταυτότητας, δεν υπάρχει λύση επειδή αυτό σημαίνει ότι θα εισέλθουμε στη σφαίρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι το πρόβλημα της ονομασίας επιβαρύνει τη χώρα του εδώ και δύο δεκαετίες. «Μας απομυζεί πολύ χρόνο, πολλή ενέργεια. Σε όλο αυτό, μας βύθισε η γειτονική μας χώρα, αλλά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, σε μια άλλη χρονική στιγμή και ίσως με κάποιες προθέσεις, οι οποίες τώρα, μετά από τόσο καιρό, είναι σχεδόν μη βιώσιμες», πρόσθεσε.

«Παράλληλα, 100 χρόνια μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους κάποιοι πολιτικοί των γειτονικών μας χωρών ζουν ακόμα με αυτήν τη ρητορική και με αυτές τις παραστάσεις που υπήρχαν στους Βαλκανικούς Πολέμους. Ζούμε σε ένα νέο κόσμο. Η ΕΕ μάς προσφέρεται ως σχέδιο που πρέπει να μας ενώσει στη βάση των αξιών, των κριτηρίων, των αρχών. Εμείς τη θέλουμε αυτή την Ευρώπη, δεν θέλουμε μια Ευρώπη που εκβιάζει και που θέτει ακόμη και τελεσίγραφα. Εάν ίσχυαν κάποιες αρχές για όλα τα μέλη, αυτές πρέπει να ισχύουν και για εμάς και να μην αποτελούμε εμείς την εξαίρεση στον ΟΗΕ με επιπρόσθετη προϋπόθεση κατά την ένταξή μας, την εξαίρεση στο ΝΑΤΟ με επιπρόσθετη προϋπόθεση, ενώ τώρα να είμαστε η εξαίρεση στην ΕΕ. Αυτό πραγματικά δημιουργεί απογοήτευση. Αυτό το λέω ανοιχτά και στους Ευρωπαίους ηγέτες», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.