ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην άμυνα και την ασφάλεια.

Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, ενώ θα πάρει το δρόμο της Ολομέλειας προς ψήφιση την Πέμπτη όπου θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί

Να σημειωθεί πως ο ΣΤΡΙΖΑ πρόκειται να καταψηφίσει τη συμφωνία καθώς έχει ζητήσει την ικανοποίηση δύο όρων:

Πρώτον η Γαλλία να δεσμευθεί πως θα υπερασπίσει την ελληνική ΑΟΖ και δεύτερον ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στειλει στρατεύματα στο Σαχελ όπου μάχονται οι Γάλλοι.

Όπως είναι φυσικό αυτοί οι όροι δεν δύναται να ικανοποιηθούν καθώς δεν θα υφίσταται συμφωνία έτσι: Δηλαδή η Γαλλία να υπερασπιστεί την ελληνική ΑΟΖ δε περίπτωση επίθεσης αλλά η Ελλάδα να μην συνδράμει την Γαλλία σε περίπτωση που το Παρίσι ζητήσει βοήθεια στο Σαχέλ.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αναδιατύπωση ή σαφής διευκρίνιση στα παρακάτω:

Με ρηματική διακοίνωση από πλευράς της Γαλλίας σε σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, στο βαθμό που αυτά βιαίως παραβιαστούν από τη Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ταυτοχρόνως με ρητή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να εκθέσει τη χώρα σε ασύμμετρους κινδύνους με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.