Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια έγινε παρέλαση ένα μικρό νησάκι δίπλα στην Κέρκυρα, το Μαθράκι, καθώς ο 9χρονος Τάσος παρέλασε σήμερα κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία, μπροστά στους 35 περίπου μόνιμους κατοίκους, που έχουν γίνει δεύτερη οικογένειά του.

«Έζησα 10 χρόνια στην Αμερική και 8 στην Γερμανία. Όταν έβλεπα το μικρό μου παιδί να μεγαλώνει πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό, ήταν κάτι που δεν ήθελα. Ήθελα μια πιο ποιοτική ζωή και να στηρίξω έναν τόπο της Ελλάδας που κοντεύει να ξεχαστεί», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή η Τζένη Γιαννοπούλου, η μητέρα του μικρού μαθητή.

Τα ακριτικά μέρη είναι λίγο ξεχασμένα και λίγο πέρα από το οπτικό πεδίο του κράτους, επεσήμανε η κ. Γιαννοπούλου και η άφιξή τους στο νησί στάθηκε η αφορμή, να βρεθεί σχολική στέγη για τον μικρό Τάσο, δασκάλα και γιατρός. Όλα αυτά με πολύ τρέξιμο από την πλευρά της, όπως είπε χαρακτηριστικά για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σε Υπουργείο Παιδείας, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δήμο.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, διατέθηκε μια κοινοτική αίθουσα, με παραχώρηση του δήμου, την οποία, η δασκάλα του Τάσου έχει διαμορφώσει υποδειγματικά τόνισε η κ. Γιαννοπούλου. Η ίδια και ο 9χρονος Τάσος έχουν αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους. «Όταν έρχεσαι και βλέπουν ότι επιθυμείς να ενσωματωθείς, οι αγκαλιές και τα σπίτια τους είναι ορθάνοιχτα. Δεν με έκανε κανείς ποτέ να νιώσω ξένη. Το παιδί μου έχει αποκτήσει δεν ξέρω πόσες γιαγιάδες και παππούδες, πόσες θείες και θείους. Ένα ολόκληρο νησί τρέχει για ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μικρός Τάσος, παίρνοντας τον λόγο περιέγραψε την καθημερινότητά του στο Μαθράκι. «Κάθε μέρα πάω σχολείο, πάω έξω βόλτες. Μου αρέσει το σχολείο, κάνω τα μαθήματά μου, μετά λίγο ηλεκτρονικά και μετά ζωγραφίζω και παίζω με τα παιχνίδια μου, περνάω καλά», είπε και αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει youtuber, ενώ επανέλαβε και το ποίημα που είχε απαγγείλει στην χθεσινή γιορτή του σχολείου.