Αμερικανικό «δούλεμα»: Όχι δεν πίεσαν οι Τούρκοι για τον East Med – Εμείς αποσύραμε την στήριξη

Αμερικανικό «δούλεμα»: Όχι δεν πίεσαν οι Τούρκοι για τον East Med – Εμείς αποσύραμε την στήριξη

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη στήριξή τους από τον αγωγό EastMed, με την Ουάσινγκτον μέσω του συμβούλου ενεργειακής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόχσταϊν να αναφέρει ότι αυτό δεν έγινε κατόπιν πιέσεων της Τουρκίας!

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ, Κατερίνα Σόκου, ο Άμος Χόσταϊν ισχυρίστηκε πως δεν ήταν οι αντιδράσεις της Τουρκίας που οδήγησαν τις ΗΠΑ να αποσύρουν τη στήριξή τους από τον EastMed, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης σε μικρότερους αγωγούς που θα συνδέουν δύο χώρες μεταξύ τους, όπως την Ελλάδα με την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που δέχθηκε ο σύμβουλος ενεργειακής ασφάλειας για τον λόγο που οι ΗΠΑ απέσυραν τη στήριξή τους στον EastMed, ο Χόχσταϊν απάντησε: «είναι στο πλαίσιο ευρύτερης επαναξιολόγησης της στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης σε έργα υδρογονανθράκων» και συμπλήρωσε πως είναι πιθανή η στήριξη σε αγωγούς μικρότερης έκτασης οι οποίοι όπως τόνισε χρειάζονται λιγότερες υποδομές, λιγότερα χρήματα και είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να λειτουργούν «για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Παράλληλα ο Χόχτσαϊν σημείωσε πως τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, που στηρίζουν οι ΗΠΑ, μπορεί επίσης να προκαλέσουν την αντίδραση της Τουρκίας, αλλά: «αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε κάτι το οποίο είναι σωστό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα οι ΗΠΑ μέσω ανεπίσημου εγγράφου, είχαν διατυπώσει ήδη τις ενστάσεις τους για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed προς την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.