Ν. Γκρουέφσκι: “Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνή νόμο”

Ν. Γκρουέφσκι: “Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνή νόμο”

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι ο οποίος μιλώντας στο CNN δήλωσε..«εξοργισμένος» από τις ελληνικές προσπάθειες οι οποίες «μπλοκάρουν» τις ευρωπαϊκές προοπτικές των Σκοπίων, λόγω της διαφωνίας στην ονομασία. Φυσικά για τις αλυτρωτικές φιέστες που κάνει στα Σκόπια ούτε κουβέντα..

Συγκεκριμένα είπε στο CNN:

«Η Ελλάδα έχει μεγάλη επιτυχία στο να προσπαθεί να κάνει τα Σκόπια να φαίνονται ένοχα όσον αφορά την χρήση της λέξης ”Μακεδονία”. Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί…έτσι δεν μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μίλησε με προκλητικό ύφος και υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τις προσπάθειες της χώρας του να αρχίσουν οι συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ είπε στο αμερικανικό δίκτυο ότι προσπάθησε να μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά εκείνος ήταν αρνητικός.

«Ο διεθνής νόμος είναι με το μέρος μας και πιστεύω ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να σεβαστεί τον διεθνή νόμο, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και θα μπορέσουμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ», είπε ο Γκρουέφσκι.

Η απάντηση ήταν άμεση από την ελληνική κυβέρνηση, με τον Κωνσταντίνο Κούτρα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών να λέει στο CNN ότι αρκετοί προκάτοχοι του Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν με τον τότε Σκοπιανό πρωθυπουργό, αλλά όλα αυτά ήταν απλά «ευκαιρίες για φωτογραφίες».

Παράλληλα, ο κ. Κούτρας είπε: «Μια ολόκληρη γενιά της ΠΓΔΜ δηλητηριάζεται με πικρά αισθήματα κατά της Ελλάδος η οποία σημαδεύεται ως ο ένοχος για όλα τα κακά που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Εάν τα Σκόπια είχαν δείξει θέληση, το θέμα της ονομασίας θα είχε επιλυθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.