“Πισώπλατο” χτύπημα από ΗΠΑ: Ανακάλυψαν “αυτονομιστικό κίνημα” στην Μακεδονία

“Πισώπλατο” χτύπημα από ΗΠΑ: Ανακάλυψαν “αυτονομιστικό κίνημα” στην Μακεδονία

“Αυτονομιστικό κίνημα” στη Μακεδονία βλέπουν στις ΗΠΑ, με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διεξάγεται στη Σκωτία την αυριανή ημέρα. Πρόκληση από τα αμερικανικα ΜΜΕ όπως το περιοδικό Business Insider που παρουσιάζει, με αφορμή το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν φανταστικό χάρτη της Ευρώπης όπως θα ήθελαν στην Αμερική να διαμορφωθεί εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί.

Η ιδέα είναι του «Κινήματος για μια Ελεύθερη Ευρώπη» (European Free Alliance) που φέρεται να υπογράφει τον χάρτη, αλλά και του περιοδικού που τον δημοσιεύει με σχόλιο «έτσι θα ήταν ο χάρτης της Ευρώπης εάν τα αυτονομιστικά κινήματα επικρατούσαν» – να εμφανίσει ανάμεσα στα γνωστά, αναγνωρισμένα αυτονομιστικά κινήματα και κόμματα ανά την Ευρώπη και το ανύπαρκτο κίνημα “Μακεδόνων στην Ελλάδα” (Lerin: “Macedonians in Greece”). Και “τσουβαλιάζοντας” υπαρκτούς και φανταστικούς αυτονομιστές, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Σκωτία και το δημοψήφισμά της μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αλλαγή του χάρτη της Ευρώπης, όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Όσον αφορά στα κινήματα από την Καταλονία έως τη Χώρα των Βάσκων, από το Βένετο έως το Νότιο Τιρόλο, από το νησί της Σαρδηνίας στην Ιταλία μέχρι την Φλάνδρα στο Βέλγιο αλλά και σε δεκάδες άλλα μέρη όπου αυτονομιστές ζητούν την ανεξαρτησία τους, υπάρχει ια δόση αλήθεια αλλά στην περίπτωση της “Μακεδονίας” πρόκειται περί καταφανούς αλητείας, σχεδιασμένης από τα νεοταξίτα κέντρα που εδράζουν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και θέλουν να αποκοπούν περιοχές από τους γεωπολιτικούς τους αντιπάλους-συμμάχους, ώστε τα πιο αδύναμα κράτη που θα δημιουργηθούν να μην μπορούν ποτέ να αντισταθούν στην αμερικανική ηγεμονία

Σχετικό άρθρο δημοσιεύουν και οι New York Times οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα όποια κινήματα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και φωνή, μετά από μια ενδεχόμενη απόσχιση της Σκωτίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης.”

Στην περίπτωση της Μακεδονίας μας είναι γνωστή η αγάπη και στήριξη που προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Σκοπιανούς και σιγοντάρουν στα αλυτρωτικά σχέδια του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, πιέζοντας την Ελλάδα να δεχτεί τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας. Αυτός ο χάρτης όμως δείχνει και ότι είναι μεγάλο λάθος ακόμα και η αποδοχή σύνθετης ονομασίας. Οποιοδήποτε παράγωγο του ονόματος Μακεδονία είναι εκ του πονηρού και αποτελεί μέρος γεωπολιτικών σχεδιασμών ανθελληνικων υπερεθνικών κέντρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.