ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γκρουέφσκι με 28% ανεργία δηλώνει ότι τα Σκόπια πάνε καλά στην οικονομία!

Ο Γκρουέφσκι με 28% ανεργία δηλώνει ότι τα Σκόπια πάνε καλά στην οικονομία!

Η ανάπτυξη της οικονομίας της ΠΓΔΜ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών της νέας κυβέρνησής του.

“Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 4,3%, ενώ το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 3,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις δημόσιες επενδύσεις και στην αύξηση των εξαγωγών” ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στη μείωση της ανεργίας στη χώρα, λέγοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 28,2% και ότι πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα τα τελευταία 18 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας τις αναφορές αυτές, σημείωσε ότι η ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία της χώρας που παρουσίασε ο Νίκολα Γκρούεφσκι απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Το SDSM ανέφερε ότι στα οχτώ χρόνια που ο κ. Γκρούεφσκι είναι πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο μέσος όρος ανάπτυξης του ΑΕΠ ανέρχεται μόλις στο 2%, ενώ οι πολίτες της χώρας έχουν τους χαμηλότερους μισθούς μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.