ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νεοταξίτες και φιλοσκοπιανοί κατά Δ.Αβραμόπουλου στην Κομισιόν αλλά αυτός … έσκισε!

Νεοταξίτες και φιλοσκοπιανοί κατά Δ.Αβραμόπουλου στην Κομισιόν αλλά αυτός … έσκισε!

Η «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία», της οποίας μέλος είναι και η σκοπιανή οργάνωση της Ελλάδας «Ουράνιο Τόξο» διαμαρτυρήθηκε για το διορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και Εσωτερικών Υποθέσεων και δήλωσε ότι δεν θα τον υποστηρίξει.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, François Alfonsi, απέστειλε επιστολή  στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στον οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το διορισμό του Έλληνα Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι ο Αβραμόπουλος προέρχεται από ένα κράτος μέλος με τα χειρότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μεταναστών.

« Ως Επίτροπος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εποπτεύει, επίσης, την εφαρμογή της συμφωνίας Σένγκεν. Αυτός θα είναι επίσης υπεύθυνος για την προστασία των μειονοτήτων εντός της ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι στη χώρα του , την Ελλάδα, υπάρχουν πολλές πολιτικές διακρίσεις που  ορισμένες μοιάζουν με απαρτχάιμ, όπως είναι με τους Σλάβους που δεν επιτρέπεται να γυρίσουν στα εδάφη τους λόγω της καταγωγής τους, σε μια χώρα της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια.

Πάνω από όλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσημα και επανειλημμένα αρνηθεί την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας (μέσα στη Μακεδονία-Ελλάδα) και κάθε άλλης εθνοτικής ή γλωσσικής μειονότητας στην επικράτειά της. Πολλοί υποπτεύονται ότι ο πολιτικός, ο οποίος αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή εναντίον των Σλάβων στην Ελλάδα θα είναι κατά των μειονοτήτων και δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει  τα καθήκοντά του στην ΕΕ, αφού απέτυχε να επιτύχει , ακόμη, και τα μικρότερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των διάφορων θητειών του, ως υπουργός στις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια», γράφει η επιστολή του κόμματος αυτού.

Σημειώνεται ότι η  Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία αποτελείται από μικρά κόμματα που εκπροσωπούν έθνη χωρίς κράτος και ασχολούνται με μειονοτικά θέματα και σε αυτό ανήκει και το σλαβικό ‘Ουράνιο Τόξο’ που κατέλαβε στις τελευταίες ευρωεκλογές ποσοστό 0,01….%.

Στο μεταξύ με απόλυτη ομοφωνία από όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή LIBE για τις Κοινωνικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνης και τις Εσωτερικές Υποθέσεις η υποψηφιότητα του νέου Επιτρόπου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ελληνική κυβέρνηση που τον πρότεινε, όσο και για εκείνον, ο οποίος πέρασε την αυστηρή δοκιμασίας της ακροάσεως από την επιτροπή απαντώντας σε 37 δύσκολες ερώτησεις κατά τρόπο που εξασφάλισε την εκλογή του.

Σύμφωνα με την επιστολή αξιολόγησης και έγκρισης του νέου Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία έστειλε ο πρόεδρος της LIBE Κλοντ Μοράες στον επικεφαλής των Προέδρων Επιτροπών κ. Γιέρζι Μπούζεκ, ο κ. Αβραμόπουλος «επιδεικνύει την ικανότητα να γίνει μέλος του Σώματος των Επιτρόπων και διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που χρειάζονται για την εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων που του ανατίθενται».

Ο κ. Μοράες επισημαίνει μάλιστα ότι ο νέος Έλληνας επίτροπος «έδειξε αφοσίωση, γνώση και διαθέτει ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια», στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν από την ομόφωνη εκλογή του.  

Τα μέλη της Επιτροπής LIBE επέδειξαν ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση που επέδειξε ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να συνεργαστεί στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό ώστε να οικοδομηθεί συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Στις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Μοράες σημειώνει ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι ένα πεπειραμένο στέλεχος με ισχυρές πολιτικές ικανότητες και γνώση των νέων καθηκόντων του.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.