ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Μογκερίνι: “Θα πρέπει να λυθεί πολιτικά το ζήτημα των Σκοπίων” – Ετοιμάζουν πιέσεις μέσω της ΕΕ;

Φ.Μογκερίνι: “Θα πρέπει να λυθεί πολιτικά το ζήτημα των Σκοπίων” – Ετοιμάζουν πιέσεις μέσω της ΕΕ;

Απαιτείται πολιτική βούληση για την επίλυση του ζητήματος με το όνομα της FYROM (ФИРОМ), δήλωσε η ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Federica Mogherini,  κατά την ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα που επικαλείται ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, τόνισε ότι  δεν θα ήταν δίκαιο ενώ  υπάρχει προτεραιότητα με προστιθέμενη αξία για όλες τις βαλκανικές χώρες στην περιφερειακή διάσταση της ΕΕ, να αναφέρεται μία χώρα με το ακρωνύμιο FYROM.

«Διπλασιάζονται οι κίνδυνοι από τα προβλήματα, εάν δεν εργασθούμε για την ένταξη αυτών των χωρών. 

Πρώτη προτεραιότητα είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά τις εκλογές για την εξασφάλιση της ανάπτυξης και ενός τρόπου για να βγει η χώρα από την κρίση. 

Οι συνομιλίες με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο πηγαίνουν καλά σε τεχνικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να γίνει και σε πολιτικό επίπεδο. 

Η Αλβανία έχει μια μοναδική ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις και το Μαυροβούνιο είναι στην κορυφή, όσον αφορά την πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ένωσης.

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της FYROM, πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε την πολιτική βούληση για την επίλυσή της, επεσήμανε η Μογκερίνι, προσθέτοντας ότι ελπίζει να μην έχει ξεχάσει κάποια άλλη χώρα από τα Βαλκάνια.

Η διάδοχος της Catherine Ashton δήλωσε ακόμη ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημείωσε, επίσης, ότι οι Βρυξέλλες σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ θα καταβάλουν την ίδια προσοχή στη διασφάλιση της ειρήνης και της Ασφάλειας σε Ανατολή και Νότο.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.